OBVESTILA

Spoštovani člani društva,

Čas poletnih počitnic se počasi izteka, čeprav so bili naši poletni dnevi letos zaradi ”korone” drugačni od preteklih let. Spremljala so nas  vladna obvestila o številu obolelih, nevarnost okužb in skrb za preventivna ravnanja.
V društvu med poletnim časom po navadi ni posebnih dogajanj letos pa sploh ne. Društvo ima odprta vrata za vse obiskovalce, ki v teh vročih popoldnevih iščejo kraj za srečanje in pogovor z znanci na odprti verandi društva in v senci na klopeh pod drevesi. Srečujemo se, saj smo po ”korona virusnih” prepovedih potrebovali, da se sprostimo in pogovorimo tako o tegobah kot o veselih plateh našega preživljanja tega nepredvidenega obdobja.

Društvo je odprto vsak dan razen ponedeljka od 16.00 do 21.00 ure, uradne ure so ob torkih in četrtkih. Vodstvo društva je kljub zaprtju in omejevanjem ves čas redno skrbelo za urejeno poslovanje društva. Približno tretjina članov še ni vplačala članarine, zato prosimo člane, da sedaj, ko je društvo normalno odprto poravnajo obveznosti do društva. Tudi društvo ima obveznosti do plačila zavarovalnici, upravnim organom ipd., in sredstva potrebuje za  delovanje.
V društvu se redno srečujejo šahisti kakor tudi člani balinarske sekcije. Člani pevskih zborov in literarne sekcije se pripravljajo na ponovni zagon v septembru, seveda je odvisno od dovoljenj za zbiranje večjega  števila oseb v notranjih prostorih /sedaj 10 oseb oz. 50 oseb s seznamom in osebnimi podatki/. Žal člani še vedno ne morejo organizirati nedeljskih plesnih srečanj.

Društvo skrbi za varnost članov z obvestili o nošenju mask v notranjih prostorih, o uporabi razkužil, ki so dostopni vsem na vidnih mestih in skrbnem umivanju rok v toaletnih prostorih. Pričakujemo, da navodila, ki so obešena na oglasnih deskah upoštevajo vsi, ki pridejo v društvo.

Če se bodo zdravstvene razmere glede ”covid-19” izboljšale pripravljamo v septembru ”Dan odprtih vrat društva”. Udeležencem bomo predstavili delovanje društva, popeljali jih bomo na ogled društvenih prostorov in okolice društva, ki ima kar pestro zgodovino in se poveselili.

Okvirno smo vam nanizali dogajanja v društvu. Želimo, da bi se vzpostavile normalne razmere, da nas ” kuga tega leta” ne bo več omejevala in bomo lahko svobodno usmerjali naše korake zlasti v društvo, kjer bo društveno življenje zaživelo v polnem razmahu.

Se vidimo v septembru!

_________________________________________________________________________________________________
Izrazi so napisani v moški slovnični obliki in veljajo za oba spola

Tekst: Darja Perko