Dan odprtih vrat društva

Prireditev ”Dan odprtih vrat društva” je bila izvedena 15. septembra 2020 in je bila zaradi omejitev gibanja in druženja oseb po predpisih in opozorilih NIJZ in vlade delno okrnjena. Priredili smo jo v odprtih prostorih društva z delno spremenjenim programom. Udeležilo se je 45 članov društva in gost predstavnik MZU Ljubljana.
Po pozdravnem nagovoru, predstavitvi dejavnosti društva, ogledu prostorov društva in predstavitvi znamenitosti kraja društva so bile podeljene zahvale in priznanja društva desetim prizadevnim  in aktivnim članom. Predstavnik MZU Ljubljana g. Anton Slak je podelil plaketo odličnosti g. Marjanu Virantu.
Z minuto molka smo se poklonili našemu predsedniku g. Petru Ileniču, ki je v tednu priprav na ”Dan odprtih vrat društva” izgubil bitko z boleznijo. Prezgodaj nas je zapustil, da mu nismo osebno izročili najvišje priznanje društva naziv ”Častni član”, izročili ga bomo njegovi družini.
Prisotni, ki so se prvič po izbruhu epidemije covid-19 v večjem številu srečali  v društvu so bili veseli, da so lahko izmenjali mnenja in se pogovorili o težavah in radostih, ki so jih doživeli v tem času. S skromno pogostitvijo, cvetjem in zgibanko jim je društvo nudilo prijazno popoldne in poskrbelo za njihovo varnost z maskami in razkuževalnimi sredstvi.
Kako zelo pogrešamo stike med seboj in na nas slabo vpliva zapiranje v omejene prostore, čeprav domače,  je pokazalo to popoldne v društvu, kjer sta smeh in klepet odmevala po okolici.

Tekst in foto: Darja Perko