Srečanje društev upokojencev območja Vič Rudnik, Ljubljana 10. septembra 2016

Zveza društev upokojencev območja Vič Rudnik, Ljubljana in Društvo upokojencev Notranje Gorice-Plešivica sta organizirala 4. srečanje društev upokojencev tega območja.
V kulturnem programu so sodelovali učenci osnovne šole z igranjem na piščali in petjem, kulturna skupina s skečem in folklorna skupina ter znani operni pevec g. Branko Robinšak. Domačini so z izčrpno predstavitvijo seznanili prisotne z zgodovino teh barjanskih krajev.
Vsi prisotni smo v lepem sobotnem dnevu pričakali glavne  nastopajoče, to so bili  pevski zbori društev upokojencev. Poslušali smo izvedbe prelepih slovenskih pesmi v izvedbi številčnejših zborov kot tudi manjših zborov, saj je požel močan aplavz moški trio.
Naš pevski zbor s 7 pevkami in pevcem pod vodstvom ga. Štefke Nemanič je solidno nastopil. Bučen aplavz pa je požela ga. Štefka, ki je dirigirala zaključnemu nastopu vseh zborov, ki se jim je pridružila večina udeležencev srečanja kajti domača pesem poživi še tako utrujeno srce.
Seveda pa kot se spodobi za vsako slovensko prireditev smo se ob dobri hrani in kozarčku rujnega zavrteli ob prijetnih zvokih glasbenega ansambla.

Vsem nastopajočim je skupna ljubezen do petja, ljubezen do lepe slovenske besede, privrženost društvom, katerih člani so in prepričanje, da tudi starost prinaša radost in smisel življenja njim in njihovim poslušalcem v jesenskih letih z aktivnim vključevanjem v različne dejavnosti, ki jih društva upokojencev ponujajo svojim članom.

 

Tekst in fotografije: Darja Perko