Predmartinovo popotovanje po Dolenjski

ČLANI DRUŠTVA UPOKOJENCEV KRIM RUDNIK
V A B I J O  NA POPOTOVANJE PO DOLENJSKI
v četrtek, 10.oktobra 2019 ob 7.30 uri

Prihaja pozno jesenski čas, oktobrski dnevi, ko so pridelki iz polj že skoraj pospravljeni, ko se v sodih medi mošt. Prihaja čas, da se na zadnjem izletu v tem letu podamo v vinorodne dolenjske kraje in se s harmoniko in plesom poslovimo od poletja in že v oktobru povabimo med nas sv. Martina.

 Po postanku za kavico v Trebnjem se bomo zapeljali do Šentruperta v dolino reke Mirne, kjer se nahaja muzej slovenskih kozolcev. Z lokalnim vodnikom se bomo sprehodili med kozolci, ki so bili sem prestavljeni iz širše šentrupertske okolice. Najstarejši ima preko 200 let. Zbirka prikazuje razvoj sušilnega objekta od enojnih do dvojnih kozolcev – toplarjev.
Po ogledu se bomo zapeljali v posavske griče do vasice Ravni, kjer nas bodo pričakali v vinski kleti Pirc na degustaciji nekaj vrst vina in kar spada zdraven. Njihov cviček pa itak poznamo v našem društvu. Možen je tudi nakup vina.
Na poti proti Šmarjeti bomo obiskali lončarja in keramičarja v bližnjih Zalokah, nato pa se bomo v preverjeni, nam znani gostilni Pri dediju okrepčali z domačim kosilom in kjer bomo veselo zaplesali ob nam znanih zvokihMožen bo nakup mesnatih izdelkov.

V poznih večernih urah se bomo vrnili v Ljubljano.

Pridite, prijetno bo!

Obveščamo vas, da zaradi premalo prijav izlet odpade.