Ob izidu knjižice Neve Varl

20180210_113002Neva Varl: Nekaj najlepšega

Nekaj najlepšega na tem svetu je, če te obkrožajo srčni ljudje. In nekaj zelo žalostnega je, če si sam in samevaš brez objemov in poljubov. Nekaj zelo veselega na tem svetu pa je, če si sameval in nepričakovano srečaš nekoga, ki ima podobno dušo in srce, ki ju imaš ti.
Nekaj veselega je če opazuješ drobne ptice, ki so priletele v ptičjo hiško, ki si jo kupil in pritrdil na drevo. Srce se razveseli, ko opazuješ ta drobna bitja, ki v zahvalo za semena veselo čivkajo in se veselijo ter nato odletijo. Naslednje jutro pa jih nemirno pričakuješ ob skodelici kave in vonju pokošene trave.
Nekaj zelo lepega je, da se ti misli sprehajajo po svetu in tako obiskuješ prijatelje ali sorodnike. Raztreseni so po vsem svetu, po lepih krajih ob jezerih, gorovju, v vaseh in mestih.Misli skačejo sem in tja in obiščejo pol sveta. Zvečer pa se pogovoriš z zvezdami na nočnem nebu, ki ti prišepnejo, da se imajo vsi lepo.

Ilustracija: Tjaša Zidarič

Spremna beseda
Naša članica ga. Neva Varl je plodovita ustvarjalka pisane besede tako v stihih kot v prozi. Uspelo ji je izdati drobno knjižico s tremi čudovitimi, pesniškimi črticami z nežnimi ilustracijami Tjaše Zidarič, ki so polne miline in optimističnega pogleda na svet okoli nas. Ob strani pušča nelepa doživljanja človeka saj verjame, da v srcih vsakega domuje dobrota in le redko zlo. Objavljamo črtico Nekaj najlepšega, ki je srčika knjižice in doživljanja sveta Neve Varl.
Darja Perko