Vabilo na izlet v Prekmurje-Goričko

V A B I L O  NA  IZLET V PREKMURJE-GORIČKO
v sredo, 10.oktobra 2018 ob 7.00 uri

Prihaja pozno jesenski čas, oktobrski dnevi, ko so pridelki iz polj že skoraj pospravljeni, ko se v sodih medi mošt. Prihaja čas, da se na zadnjem izletu v tem letu podamo v kraje ob Muri in se s harmoniko in plesom poslovimo od poletja
in že v oktobru povabimo med nas sv. Martina.

Pot nas bo vodila po postanku na kavici v Tepanjih in ob pogledu na oranžne buče v kljun slovenske kokoške, v Lendavske gorice. Ogledali si bomo atraktivni, najvišji stolp v Sloveniji Vinarium. Na vrh 53 metrov visokega stolpa se bomo povzpeli po 240 stopnicah ali pa se zapeljali z dvigalom. Z vrha se nam bo odprl pogled na kraje pod nami in ob lepem vremenu tudi na Hrvaško, Madžarsko in Avstrijo. V pritličju stolpa je urejen gostinski lokal in informativna točka. Ob stolpu ponujajo v lesenih hiškah vinske in kulinarične dobrote.
Oglede bomo nadaljevali v Lemerjah, kjer se bomo seznanili s spretnostmi lončarja in z njegovimi izdelki, ki jih bomo lahko tudi kupili.
Seveda ne moremo mimo pridelovalcev bučnega olja in bučnih semen. V oljarni Šaruga bomo preverili kakovost bučnega olja in ga po degustaciji  tudi kupili.
Dan bomo zaključili na kmečkem turizmu v Slovenskih goricah s kosilom ob spremljavi harmonikarja, ki nas bo povabil na ples.

Na povratku  se bomo ustavili v Žalcu in si pri Fontani piva privoščili pokušino različnih okusov piva in se odžejani vrnili v našo Ljubljano.

Uredila in tekst: Darja Perko