Srečanje jubilantov 2020 in 2021

Spoštovane članice in člani društva

Neverjetno nenadoma se je v letih 2020 in 2021  naše življenje obrnilo narobe tako v svetu kot pri nas.  Žal nam je, da nam pretnja okužbe z virusom covid – 19  še vedno povzroča skrb, kako živeti čimbolj normalno življenje kljub nenehnimi odloki, predpisi in predvsem ostati zdrav.
Tradicionalno smo vsako leto oktobra v društvu počastili člane/ice društva, ki praznujejo v tekočem letu  okroglo obletnico rojstva 70, 80, 90 in več let s prireditvijo ”Srečanje jubilantov”, ki pa jo v letu 2020 nismo mogli zaradi predpisov vlade izvesti. Letos smo zamujeno nadoknadili in srečali so se jubilanti  leta 2020 in jubilanti leta 2021.
Ker so se zdravstvene razmere dovoljevale in ob strogem preverjanju PCT pogojev  smo povabili 79 slavljencev na srečanje, ki so se ga udeležili v manjšem številu kot smo pričakovali. Udeležene  jubilante in spremljevalce smo počastili s kratkim kulturnim programom z nastopom  Pevskega zbora Ljudski pevci in z darilom z obveznim nageljčkom.
Jubilanti so bili veseli ponovnega srečanja kljub temu, da je bila pogostitev skromnejša in niso mogli zaplesati ob veselih melodijah. Zaželeli so si kot tudi vodstvo društva, da bi se zdravstvene razmere izboljšale in omogočale nemoteno izvajanje dejavnosti društva in sproščenega srečevanja brez omejitev.

Uredila: Darja Perko