Ob smrti gospe Mije Božič

Prejšnji teden smo se poslovili od naše dolgoletne članice gospe Mije Božič. Članom društva posredujemo zahvalo njenih sinov društvu.

Spoštovani,
Zahvaljujemo se vam, da ste bili z nami ob poslednji poti naše mame, vaše članice, Mije Božič in da ste se poklonili njenemu spominu s praporom. Mama je vedno optimistično gledala naprej in to poskušamo tudi sami vzdrževati, kot je napisala: »Življenje nam veliko nudi. Od nas (od vsakega) je odvisno, da vzamemo, ali ne. Potreben je pogum, vera vase, sposobnost, odločnost, disciplina in nenasitna vedoželjnost.«
In kaj je sploh življenje?
»Živeti pa pomeni – ustvarjalno se vgraditi v čas in prostor, v katerem bivamo.«
Lepo pozdravljeni,
Borut in Duško Božič z družinama

Pripis:
Živeti…….
Življenje je kot reka, mala kapljica izpod skale, žuboreč potoček, mogočna reka in neskončno morje. Dano nam je prispeti na ta naš čudoviti planet in se nekoč posloviti v neskončnost. Besede gospe Mije si lahko vzamemo za vodilo na naši življenjski poti. Ko danes razmišljamo o jesenski poti nas upokojencev in nas tarejo mnoge neprijetnosti in nerazumevanje okolice so besede gospe Božič čudovit obliž in svetloba, ki prinaša radost, da je naš korak lažji in svet okoli nas lepši.
Darja Perko